Duurzaamheid

De textielindustrie is momenteel één van de meest vervuilende industrieën. Workwear in Style draagt bij aan het verlagen van de milieu-impact, van zowel onze producten en dienstverlening. Naast onze productie verduurzamen wij ook onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn als organisatie continu bezig om onze milieu-impact te verminderen. Binnen ons MVO-beleid hebben wij een aantal speerpunten opgesteld: Duurzaam inkopen, het gebruik maken van milieubewuste materialen, duurzame verpakkingen, duurzaam transporteren en goed werkgeverschap.

Duurzame kledingmerken

Bij de samenstelling van ons assortiment staat duurzaamheid centraal. Wij werken alleen met kledingmerken die groen denken, werken en uitstralen.

Het overgrote deel van de merken uit ons assortiment zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De Fear Wear foundation is een non-profit organisatie welke zich hard maakt. Hun missie is om een wereld te zien waarin de kledingindustrie werknemers ondersteunt bij het realiseren van hun recht op veilige, waardige en goed betaalde banen.

Milieuvriendelijke stoffen in eigen productie

De kledingindustrie is een grote vervuiler van het milieu. Workwear in Style voelt zich verantwoordelijk om de impact van onze industrie te verminderen. Om onze footprint te verduurzamen werken wij in onze productie met milieuvriendelijke stoffen.

Ecogreen

De stof van de kleding ‘TecaworkTM Ecogreen’ bestaat uit de groene vezel Lyocell, gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en gerecyclede PET-flessen. Op deze manier worden er geen nieuwe grondstoffen gebruikt en is de productie van de kleding energiezuiniger.

Lyocell/Tencel

Lyocell en Tencel zijn relatief nieuwe stoffen in de kledingindustrie. Tencel is dezelfde stof als Lyocell, maar het is de gepatenteerde naam van de stof door het Zwitserse bedrijf Lenzing die deze stof op de markt heeft gebracht. Deze stof heeft de luxe uitstraling van zijde, is zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen.

Lyocell is een vezel dat gemaakt wordt van met name de houtsnippers van duurzaam geproduceerd hout. De chemische stoffen die tijdens het productieproces gebruikt worden, kunnen vrijwel volledig (tot wel 99,6%) opnieuw worden gebruikt. Hierdoor is het afvalwater vrijwel onschadelijk.

Recycling

Wist je dat jaarlijks zo’n 145 kilo textiel bij het oud vuil beland? Aanschaffen, dragen en weer wegdoen is nog steeds de norm. Workwear in Style vindt dat dit moet veranderen. Het is namelijk al jaren mogelijk om kleding of kunststof te maken van oud textiel. Workwear in Style draagt bij aan een circulaire textielketen omdat wij willen bijdragen aan een duurzame wereld.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met één van onze adviseurs en laat je inspireren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak snel een afspraak! Bel met 085 – 822 47 41 of vul onderstaand contactformulier in.

Contact via Duurzaamheid

Spreek direct met een adviseur