De Pique Polo

;

5 juli 2023 | Nieuws

Het poloshirt is een klassieker en is te herkennen aan de kraag die het shirt heeft, vaak gecombineerd met een knoopsluiting. Polo’s kunnen op verschillende manieren geweven of gebreid worden. De techniek die het meest voorkomt in de collectie van Workwear in Style is de breitechniek piqué. Wat is piqué precies, hoe herkent u het en welke voordelen heeft het?

Geschiedenis van de polo
Oorspronkelijk is de polo ontstaan in de 19e eeuw in Manipur, India. Britse soldaten, die daar gestationeerd waren, begonnen de eerste polo club. Tijdens het spelen bonden ze kragen aan hun T-shirts en de knoopjes zorgden ervoor dat de kraag niet op en neer ging.

Het poloshirt werd pas echt in de jaren ‘20 bij het grote publiek bekend nadat René Lacoste, een Franse tenniskampioen, zelf een polo ontwierp. Tennissers gingen toen nog gekleed in een wit overhemd, wat niet comfortabel was in de warme zomermaanden. Als antwoord hierop ontwierp René het poloshirt dat in 1933 op de markt gebracht werd. Vanaf dat moment werd de polo gezien als een sportief kledingstuk. Sinds de jaren ’60 wordt de polo steeds vaker gedragen als zakelijk of casual kledingstuk.

Polo piqué
De stoffen van polo’s kunnen op verschillende manieren geweven of gebreid worden. De meest voorkomende breitechnieken bij polo’s zijn jersey, tricot en piqué. Laatstgenoemde komt het meest voor binnen de collectie van Workwear in Style. Piqué zorgt voor een stevige, ademende stof en geeft het een subtiel patroon dat van dichtbij te herkennen is aan een ruitvormig, vierkant of wafelvormig reliëf. Polo’s met deze breitechniek behouden hun vorm, zijn kreukvrij, makkelijk te wassen, nemen vocht op en zijn comfortabel en licht om te dragen. Het laat daarnaast door de grove structuur geen zweetplekken zien. Piqué polo’s zijn meestal van katoen gemaakt of bestaan uit katoenblends:
• Katoen en elastaan: deze combinatie zorgt ervoor dat de polo rekbaar is.
• Katoen en viscose: voor extra draagcomfort en een luxueuze uitstraling.
• Katoen en polyester: maakt de stof nog sterker en meer slijtvast.

Assortiment polo’s
Binnen ons assortiment vindt u verschillende polo’s terug welke een pique breitechniek hebben. Ons assortiment verschilt van basic polo’s tot polo’s met een zware kwaliteit en van polo’s met contrasterende details tot polo’s met lange mouwen. Onderstaand onze meest verkochte modellen:

Basic Polo
De polo die perfect in te zetten is voor een brede doelgroep. Dit item heeft een goede pasvorm, is professioneel afgewerkt met 1×1 rib in de kraag, ton sur ton knopen, zijsplitjes en necktape. Verkrijgbaar in een breed kleurenpallet voor zowel heren, dames en junior.

Classic Lincoln
Voor nét dat beetje extra is er de Classic Lincoln S/S (short sleeve) of de L/S (long sleeve). De polo is hoogwaardig afgewerkt met ton sur ton knopen, zijsplitjes, 1×1 ribkraag, necktape en ribboord bij de mouwen. Dit kledingstuk is zacht en glad dankzij de behandeling met softener en enzymen. Ook verkrijgbaar als damesvariant: Classic Marion S/S of L/S.

Premium Stretch Polo
Mooie kwaliteit stretch polo met moderne pasvorm gemaakt van hoogwaardig, voorgekrompen katoen. De polo is professioneel afgewerkt met parelmoer knopen, zijsplitjes met gestikt kruis in contrasterende kleur en visgraad-necktape voor een optimaal draagcomfort. De behandelingen met softener en enzymen zorgen ervoor dat de polo zacht en glad aanvoelt.

Polo’s Custom Made
Wist u dat het ook mogelijk is om de polo’s volledig naar wens laten ontwerpen? Of dat nu voor de retail, events, horeca, hospitality of bouw is; voor elke branche is een geschikte polo te vinden. Met een Custom Made traject kunnen wij samen met u een bestaand of uniek artikel en/of collecties produceren, geheel afgestemd op uw wensen.
Een kleine greep uit de mogelijkheden: de kledingstukken kunnen worden voorzien van eigen artwork, kraag in custom kleur, knopen met branding en in custom kleur, omgeslagen boord en meer.

Laat u inspireren in onze showroom
Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Maak een afspraak bij u op locatie of in onze showroom te Nieuw-Vennep. Onze experts adviseren u graag over de mogelijkheden. Samen met u kijken wij naar de beste optie voor uw werkzaamheden en het best passend bij uw huisstijl.

Spreek direct met een adviseur