Kleding in de beveiliging; Richtlijnen

;

18 april 2023 | Nieuws

Beveiligingskleding is noodzakelijk voor iedere beveiliger. Het dragen van beveiligerskleding zorgt voor herkenbaarheid en gezag. Daarnaast is een medewerker die beveiligingswerkzaamheden uitvoert is verplicht een uniform te dragen. De minister van Justitie en Veiligheid heeft richtlijnen opgesteld waar deze kleding aan moet voldoen. Wees gerust, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Richtlijnen beveiligerskleding

De werkkleding voor beveiligers moet voldoen aan twee belangrijke voorwaarden. Ten eerste moet de kleding een logo bevatten van de organisatie waarvoor de medewerker werkzaam is. Ten tweede is het noodzakelijk om een zichtbaar V-teken te verweken op de kleding. Dit teken is vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid voor particuliere beveiligers.

Tevens geldt er een aantal restricties voor bedrijfskleding in de beveiliging. Deze dienen vooral om te voorkomen dat de kleding van beveiligers te veel lijkt op een politie-uniform. De volgende zaken zijn verboden als het gaat om kleding in de beveiliging:

• Bij donkerblauwe uniformen geldt dat de pantalon geen bies mag hebben. Een bies is een streep stof aan de zijkant van de broek, meestal zwart van kleur;
• Er mogen geen tekens worden aangebracht die onderscheid maken in rang.
• Logo’s, emblemen en andere herkenningstekens mogen niet lijken op die van de politie;
• Indien er een korte jas (blouson) wordt gedragen, mag ook deze niet lijken op die van de politie;

Beveiligerskleding

Bedrijfskleding in de beveiliging is vaak zwart of donkerblauw van kleur. Beveiligers werken vaak buiten. Het is daarom van belang dat de kleding voldoende warm is. Met een stevige werkbroek, een casual polo en een warme jas zit je al vaak goed. Let op: het is verplicht om bedrijfskleding in de beveiliging te laten goedkeuren door de minister van Justitie en Veiligheid.
– Polo: De basis van de kleding voor beveiligers
Een casual zwarte of donkerblauwe polo is een uitstekende optie om te dragen onder een jas. In ons assortiment vind je meerdere polo’s welke zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Daarnaast hebben onze polo’s een hoog draagcomfort wegens de verwerken van elastaan in het katoen.
– Softshell: De perfecte jas voor beveiligers
De Softshell is een perfecte jas voor in de beveiliging. Eem softshell jas is waterafstotend, winddicht en een ademend vermogen. Deze jassen zijn soepel waardoor bewegingsvrijheid niet verloren gaat. Binnen ons assortiment vind je verschillende types softshell jassen terug. De jassen verschillen op het waterafstotendheid, winddichtheid en ademendheid. Onze experts informeren je graag over de juiste keuze voor jouw specifieke situatie.

Nette kleding voor in de beveiliging

Naast bovengenoemde basisoutfit, dragen beveiligers vaak nette kleding tijdens hun werk. Ook hiervoor kan je bij Workwear in Style terecht! De Basic-Collectie uit onze Corporate Wear is uitermate geschikt voor beveiligers. Dankzij het hoge kwaliteit doek is de kleding bestand tegen het vele lopen en zitten. Dankzij de verwerking van stretch in het doek is de bewegingsvrijheid die deze collectie verschaft ideaal voor in de beveiliging!

Workwear in Style, specialist in uniformen voor de beveiliging

Bij Workwear in Style zijn wij expert wat betreft uniformen voor werknemers in de beveiliging. Wij bieden een uitgebreid assortiment uniformen om iedere beveiliger van passende werkkleding te voorzien. Daarnaast kunnen wij de kleding in onze eigen werkplaats voorzien van de juiste beeldmerken.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag advies op maat? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs en kom langs in onze showroom in Nieuw-Vennep.

Spreek direct met een adviseur